top of page

Ens expressem

OMBRES XINESES

Desenvolupar la imaginació i creativitat és imprescindible per a una correcta evolució. Aquest és una activitat que a més de treballar l'expressió corporal i el moviment, motiva a inventar noves figures i a pensar que és el que representen.

Els objectius que es proposen són els següents:

  • Conèixer la tècnica de l'espectacle del teatre d'ombres.

  • Utilitzar el cos com a mitjà d'expressió.

  • Mostrar-se de forma espontània davant dels altres.

  • Aprendre a expressar-se mitjançant un llenguatge diferent.

  • Potenciar l'expressivitat i creativitat a través de les representacions.

  • Reconèixer formes concretes a partir de les ombres.

  • Entendre la relació entre l'espectacle de les ombres i el cinema.
     

IMITEM OBRES FAMOSES

“La vida imita a l'art molt més que l'art imita a la vida”, aquesta màxima d'Oscar Wilde, de l'assaig La decadència de la mentida i base de la posició filosòfica Antinimesis, podria descriure una mica el que fareu en aquesta proposta, en els quals vells costums com el tableau vivant o la vignette victoriana creixen dia a dia.


“Quadres vivents”: imitareu famoses obres d'art amb molt d'humor, ironia i en alguns casos amb professionalisme, emulareu obres d'art amb els objectes que tingueu a prop. La moda, que reprèn la tradició del ‘tableau vivant’ francès, va començar a Holanda, va arribar als EUA a través del Museu Getty i avui ja la realitzen a tot el món.


Només necessitareu tres elements: un quadre, ganes d'imitar-lo i imaginació per a aprofitar els objectes casolans.

SEQÜÈNCIES. MÚSICA ATURADA

En aquesta proposta tractareu un dels elements més bàsics del Pensament Computacional i s'emmarca en la noció de programació, que en les Ciències de la Computació podria definir-se com la capacitat que tenen els computadors de definir les seves tasques i/o funcions mitjançant llistes d'instruccions denominades programes. Aquestes instruccions es col·loquen en un ordre, normalment lineal, que determina el «pas a pas» de la tasca o funció a programar en funció d'aquestes instruccions que el computador entén i executa.

Sovint, en els programes podràs observar seqüències d'instruccions que es repeteixen, i els llenguatges de programació disposen d'estructures de programació que simplifiquen el programa, si s'aconsegueix identificar el patró de repetició.

De manera que Seqüències consisteix a tenir consciència que cada instrucció realitza una acció determinada i que el conjunt d'instruccions ordenades d'una forma específica condueix a un resultat. Inclou a més la noció que l'alterar la seqüència, pot alterar el resultat.

Bailarina moderna
Pintura en aerosol
Sombra de la mano
banner-772x250.png_rev=2417171.png
banner-772x250.png_rev=2417171.png

ESBUDELLEM LA HISTÒRIA

Al·lucina amb les aventures d'herois i heroïnes de tot el planeta. Amb tot l'humor i les il·lustracions “apustuflants”de Pascu i Rodri, d'esbudellant la història.

Coneixes als herois més increïbles i èpics? Hi ha milers de llegendes d'herois invencibles i perfectes per tot el món… Però també t'explicarem que hi ha herois amb històries molt boges i desconegudes. Des de la valerosa i divina Juana d'Arco, fins al “guaperas”i cabellut Cú Chulainn, passant per Hèrcules, Rama o Gilgamesh.

Amb aquesta proposta es desenvolupen diferents objectius d'aprenentatge:
- Fomentar la creativitat en l'alumnat.
- Desenvolupar habilitats de cerca, selecció, anàlisi i síntesi de la informació.
- Desenvolupar l'autonomia i el treball en equip d'igual manera.
- Fomentar el pensament crític.
- Fomentar la participació en l'aula.

 

ab6761610000e5eb6bd3062ed2defa559a184c99.jpg
banner-772x250.png_rev=2417171.png

LLENGUA DE SIGNES

Al llarg d’aquesta proposta pretenem que els alumnes i les alumnes adquireixin unes nocions bàsiques sobre les persones sordes, la comunitat a la qual pertanyen i especialment sobre la llengua que utilitzen. Per a això, començarem amb unes activitats de coneixements previs que serviran de punt de partida per a començar el bloc. Continuarem amb una part expositiva sobre la LSC i les persones sordes, en la qual emprarem les TIC i els mitjans audiovisuals per a il·lustrar l'exposat.
Finalment, durem a terme les activitats d'aprofundiment amb tots els  alumnes per a portar a la pràctica l'après amb les activitats anteriors.

DOMINA EL TEU ROSTRE

Els exercicis gesticulars els definim com "un llenguatge mitjançant el qual l'ésser humà s'expressa".

A aquest efecte, orientarem els jocs d'aprenentatge de l’alumne cap a una forma de comunicació a través del cos, buscant transformar pensaments, idees i emocions en moviments, gestos i posats.

Objectiu: reconèixer i imitar els diferents estats emocionals amb gestos facials i corporals.

El moviment engloba pròpiament tots els tipus expressió corporal i manifestacions expressives:

  • Gestos.

  • Postura.

  • Mirada.

  • Expressió facial.

Les manifestacions expressives es donen principalment dins de l'àmbit de l'expressió corporal i són resultat del moviment expressiu.

sin rostro
Comunicarse a través de signos
banner-772x250.png_rev=2417171.png
banner-772x250.png_rev=2417171.png

DEMANA CANVI!

En aquesta proposta treballareu de manera original versions de contes tradicionals, que si us poseu a cercar veureu que són innombrables. Des de la versió original, a la versió «políticament correcta» les podreu llegir aquí, passant per moltes altres… Creareu una altra bona ració de contes, com per exemple: Tacirupeca Jaro.

 

Ja t'has adonat quin conte tradicional és?

CAPUZ.jpg
banner-772x250.png_rev=2417171.png
bottom of page